Om Malmö Seglarskola

Jag har aldrig seglat innan, kan jag ändå gå en seglarkurs?

Givetvis kan du det! Våra nybörjarkurser riktar sig till dig som aldrig tidigare seglat eller vill få en praktisk grund att stå på. Våra fortsättningskurser däremot förutsätter att du har grundläggande seglingskunskaper sedan innan, till exempel från vår nybörjarkurs.

Behöver jag läsa in mig på något innan kursen börjar?

När du anmäler dig till en kurs får du ett kompendium med information. Det kan vara bra att läsa genom detta, men det är absolut inget måste!

Finns det flytväst att låna?

Ja! Vi har flytväst till utlåning utan extra kostnad.

Vad ska jag ha för kläder på mig?

Eftersom vi seglar även när det regnar kan det vara bra att ta med sig regntåliga kläder. Det kan även skvätta lite ibland om det är vågor när vi seglar. Det finns gott om stuvutrymme i båten, så ta hellre med det för mycket än för lite kläder! Vi har regnställ som du kan låna om du inte har något.

Vad gör vi om det regnar?

Vi seglar ändå, ta med varma kläder som tål väta, skulle du inte ha finns det regnställ att låna!

Vad gör vi om det blåser för mycket?

Skulle det blåsa för mycket och vår instruktör bedömer att det inte är lämpligt att segla ställer vi in passet. Vi försöker sedan hitta en ny tid för att ta igen missade timmar.

Vad gör vi om det inte blåser något alls?

Blåser det för lite för att segla ställer vi in passet och försöker gemensamt hitta en lösning för att ta igen missade timmar.